Geri dönüşlerin hastasıyız

Maç öncesi en çok konuşulan şey deplasman tribün fiyatlarının 800 lira olmasıydı. Her anadolu takımı yönetiminin yaptığı bu olay gerçekten çok komik. Büyük takımlarla oynadıkları için illa taraftar gelecek zihniyetiyle deplasman biletlerini fahiş fiyata satmak istiyorlar. Bu sefer ise ters tepti, deplasman tribünü bomboştu. Halbuki biraz uygun fiyatta olsa biletler insanlar maça gidecek ve en azından klübe biraz daha para girecek.

Maça gelirsek, ilk 10 dakika anormal bir tempo vardı maçta. Bursaspor taraftarının desteği ile biraz daha etkili oldu tabiki. 4-4-1-1 dizilişiyle başladı Galatasaray. Yine her zaman yazdığım gibi Telles'in ileri çıkışlarında onun yerini kapatmak için Hakan Balta yer yer sola kaymalar yaptı. Hakan Balta'nın yerine ise Melo geriye gelerek, maç esnasında pozisyon rotasyonuna gidiyordu Galatasaray. Bu durum ise Bursaspor'un işine geliyordu ve sürekli sol kanattan etkili olan taraf oldu.



Maçın 28. Dakikasında ise Bursaspor'un golü geldi. Olmayan bir faulden sanahın en uzunlarından olan Fernandao etkili bir vuruş yapıp topu ağlata gönderdi. İkinci gol ise tam bir komedi. Yine Telles'in ileri çıkması sonucu sola kayan Hakan balta topa kayarak müdahale etti fakat top kısa düştü ve Şener'in önünde kaldı, Şener yine Fernandao'ya çok güzel bir orta yaptı ve Fernandao aynı güzellikte bir voleyle topu ikinci kez Galatasaray'ın ağlarına gönderdi.

Biraz şansa olsada, snijder başlattığı pozisyonda top dönüp dolaşıp tekrar kendi önüne düştü ve düzgün bir vuruş yapan Snijder topu ağlara gönderdi, bu Galatasaray'ın ceza sahası içine girebildiği enden pozisyonlardan bir tanesiydi. İlk yarı 2-1 Bursaspor'un üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıda etkili olan taraf Galatasaray bunun meyvesi olarak bir  penaltı kazandı ve Selçuk topu ağlara göndererek durumu 2-2'ye getirdi, zaten Galatasaray'ın maçı çevirmesi için ikinci yarının başında gol bulması gerekiyordu ve öyle de oldu.

Bir Fatih Terim etkisi olacak ki, penaltıdan sonra Snijder'in ve Melo'nun çabasıyla gelişen pozisyonda kaleciden dönen topa nasıl olduysa Burak Yılmaz dokunarak topu ağlara gönderdi(!) durum 3-2 oldu.


3-2'den sonra bambaşka bir Galatasaray izledik. 4. Gol çok manidar oyuncuların organizasyonu sonucu geldi. Pozisyonun başında Snijder kanattaki Sabriyi çok güzel gördü ve Sabri Burak Yılmaz'a alda at dercesine bir pas attı ve Burak boş kaleye topu gönderdi. Durum 4-2.

Gollerden sonra açılan taraf Bursaspor oldu, geride büyük boşluklar veren Bursaspor bir penaltı daha yaptırarak durumun 5-2 olmasına izin verdi.


Genel görüşüm; ilkyarıda Etkisiz bir Galatasaray vardı. Bursaspor tarafında ise taraftarı arkasına alan ve etkili olan bir Bursaspor.
İkinci yarıda ise tamamen maça hakim olan bir Galatasaray, bunda büyük payın Mancinide olduğuna inanıyorum. Bir diğer görüşüm ise Galatasaray taraftarlarıyla ilgili olacak, Sözlükte ve Twitterda sürekli bu maçın kaybedileceğine inanan Galatasaray taraftarlarının yazılarını gördüm. Bu beni üzsede bu galibiyete acaba bu gibi yazılar yazan taraftarlar sevindi mi merak ediyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar