The Walking Dead 4.Sezona genel bakış



Biraz geç olsada 4. sezonu an itibariyle bitirdim. 4. Sezonun genelinde grubun olaylar gelişmeden önceki yaşantılarına değinilmiş. Mesela Michonne, onun geçmişiyle ilgili doğru düzgün bir bilgiye sahip değildik yine fazla bilgi sahibi değiliz ama diziye ilk girdiğinde yanında taşıdığı aylakların eşi ve eşinin arkadaşı olduğunu öğrendik.

Sezonun başlarında olağan olaylar devam ederken sezon ortasında geçtiğimiz sezonda ortalardan kaybolan valiyi gördük ve Rick'in zaferinden sonra başından geçen olaylara kısaca değinilmiş. Yani vali konusu fazla uzatılmak istenmemiş ve bölümlere devamlılığı olmayan oyuncular katılarak diziye biraz hareket getirilmek istenmiş. Valinin diziye girdiği bölümlerde üzüldüğüm tek konu Hershel'ın ölümü. Adam diğer sezonlarda bayağı baş roldeydi ve diziden bir anda ayrılması gerçekten üzücü oldu.



Valinin tekrar bir grup toplayıp hapishane baskını bölümü izleyiciye iyi yansıtılmış, onun öncesinde ise hastalık mevzusu bana biraz garip geldi. Önce grip diye ortaya çıkan hastalık daha sonra akciğer vs solunum yolu enfeksiyonuna döndü. Mesela hastalığın ortaya çıkışı doğru düzgün yansıtılamadı bence, önce hastalık domuzda görüldü fakat domuzdan direk insanlara bulaşması alışıla gelmiş bir şey değil bana göre.
Hastalık mevzusunun başında ilk hastalanan insanların Carol tarafından öldürülmesi ve devamında Rick'in Carol'ı kamptan göndermesi akıllara Carol'un diziden ayrılma sinyalıni getirse de hapishane baskınından sonra grubumuzun dağılması Carol'un tekrar diziye dahil olacağının ispati oldu bence.

Hapishane baskını sonrası; Hapishanedeki kalabalık grup küçük gruplara bölündü


  • Sasha, Bob, Maggie bir grup
  • Rick, benim hiç hazetmediğim carl ve sonradan bu ikiliye dahil olan Michonne bir grup
  • Diğer bir grup ise Carol, tyreese ve bebek judith. 
  • Gleen ve Vali baskınıda valinin tarafında olan ve daha sonra hatasını anlayan Tara, Gleen ile ikili oldu
  • Daryl ve beth bir ikili oldu


Sasha, Bob, Maggie grubu
Biraz zayıf bir grup gözüksede Maggie'nin Gleen sevdası gözünü öyle bir karartmış ki her gördüğüne saldırır bir vaziyette Gleen'i aradı. Aslında Sasha ve Bob Terminus'a gitmeyip kendilerine farklı bir kamp kurmak istiyorlardı ama yinede Maggie'yi bırakamadılar ve Terminus'a gittiler. Terminus'a giderken yollara işaret bırakıp Gleen'e belli ipuçları bırakarak Gleen'in Terminus'a gitmesini istediler

Gleen ve Tara
Gleen baskın sonrası kendini hapishanede yalnız bir şekilde buldu. Bir şekilde baskından sonra kalan silahları ve zırhlı kıyafeti topladı ve tam hapishaneden uzaklaşken kendini parmaklıklar arasına kapatmış Tara'yı gördü ve onu bir şekilde oradan kurtardı ve yoluna Tara ile devam etti. Yollarına devam ederken belkide ileride dizinin kilit noktası olacak olan 3 kişi ile tanıştılar. Bu insanların içinde virüsün neden meydana geldiğini ve virüsün belkide çözümünü bulabilecek birisi  var ve washington'a gitmek istiyorlar. Ne yazık ki bir aylak baskını sonucu tüm ekipmanlarını ve araçlarını kaybediyorlar ve Gleen ve Tara ile birlikte Terminus'a gitmek zorunda kalıyorlar. Gleen ,Tara ve yolda karşılaştıkları 3'lü grup Terminus'a gitmeden Sasha, Bob, Maggie grubuyla Maggie'nin işaretleri sayesinde buluşuyorlar ve hep beraber Terminus'un yolunu tutuyorlar


Daryl ve beth
Hapishaneden birlikte kaçtılar. Belli bir süre bu ikili anlaşamasa da Beth, Dary'i kıvama getirip iyi bir ikili olmalarını sağladı. Yine bir aylak baskını sonucu birbirlerini kaybettiler. Beth'in akibeti ile ilgili bir bilgi verilmedi dizide, belki yeni sezonda bambaşka bir şekilde karşımıza çıkabilir. Darly yalnız kaldıktan sonra yorgun düşüp kendini yerde buldu. Daha sonra güçlü bir grup Darly'i buldu ve Darly bu gruba dahil olmak zorunda kaldı.


Rick, Carl ve Michonne
Rick ve Carl hapishane baskınından kurtulduktan sonra belli bir süre iki kişi olarak yola devam ettiler. Kendilerine güzel bir ev bulup belli bir süre o evde konakladılar. Daha sonra Michonne, Rick ve Carl'ın izini buldu ve 3 kişi takılmaya başladılar. ilerleyen zamanlarda Michonne ve Carl yemek aramak için Rick'i evde yalnız bıraktıkları bir zaman, Darly'nin daha sonra dahil olacağı grup Rick'in bulunduğu eve gelip evi yağmalamak istediler. Rick bir şekilde evi terkedip Michonne ve Carl'a ulaştı eve bir daha geri dönmediler. Rick gruptan kurtulurken arkasında bir leş bıraktı, yani gruptan bir kişiyi öldürdü. Daha sonra grup arkadaşını öldüren kişinin peşine düştü yani Rick'in. Bir süre sonra Rick Carl ve Michonne bu grupla karşı karşıya gelmek zorunda kaldı ve tesadüf ki Daryl de bu gruba dahil olmuş. Ve olaylar gelişti. Darly, Michonne, Rick ve Carl o güçlü grubun üstesinde geldi ve onlarda Terminus'un yolunu tutuyorlar

Carol, tyreese ve bebek judith.
Bu grup hakkında son bölümlerde fazla bir bilgi verilmedi. Tek bildiğimiz Terminus'a ulaşamayan tek grup


Terminus
Yukarıda anlattığım grupların kesiştiği nokta. Terminus güzergahında "Herkese açık bir toplum" yazılarının bulunduğu bir yer. Her ne kadar güzergahta böyle yazılar olsa da ve ilk karşılama insancanlısı olsada, işler öyle değil maalesef.

Terminus'a ulaşan ilk grup olan Maggie, Sasha Bob Terminusta başka dostça karışlandı. Daha sonra Rick ve grubu daha tedbirli davranıp direk kapıdan değilde tel örgülerden içeri girmeyi denediler ve başarılı oldular. daha sonra Gleen'in saatini ve Maggie'nin pançosunu başkasının üstünde görünce olayın farklı boyutta olduğunu anladı ve Terminus sakinleriyle çatışmaya girdi. Fakat Terminusdakiler hiç bir şekilde Rick ve arkadaşlarına nişan almıyordu yani ölmelerini istemiyorlardı olaylar böyle gelişirken Rick ve arkadaşlar az kişi oldukları için teslim olmak zorunda kaldılar ve diğer arkadaşlarının da bulunduğu konteynıra girmek zorunda kaldılar. Fakat Rick sezon finalinde önümüzdeki sezonun daha hareketli geçeceği sinyalini verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar