Game of Thrones 4. Sezon 2. Bölüm (Aslan ve Gül)


Ramsay Snow'un sadist davranışlarıyla başladı 2. bölüm, Theon'u muma çevirmiş resmen, belleği silmiş. Öyle ki Robb'un öldürmesinden bahsederken (bi an usturayı gırtlağına sokacak sandım) mal mal beklemesi falan Belki de o anda yapacağı bi hareketle oradan sağ çıkamayacağını kestirmişte olabilir, daha sonra uygun bir zamanda icabına bakarım diyerek. Uçuk bi ihtimal ama olabilir.



Daha sonra Stannis ile Melisandre'i gördük biraz ama o kısa sahnede bile ilginç şeyler döndü Adam iyi hoş gücüde var Melisandre şeytanının etkisinde saçmalamaya devam ediyor. Selyse keza öyle, kadın Satnnis'e bir erkek çocuk verememeyi Melisandre etkisiyle bir illete bağlamış abisinin diri diri yakılmasını zevkle izledi anasını satıyım. Adam sofrada dediği gibi ("bir çok şeyi sevmiyorum ama katlanıyorum") neden katlanıyorki bu hatunlara. O kızcağıza üzülüyo insan, yüzünde yara var diye ve kız diye kapatmışlar mahsene tek başına karanlıkta bir hayat sürüyor. Melisandre'nin ona insanların diri diri yakılmasıyla kadınların doğum yapmasını bir tutarak örnek vermesine "sonrasında kül ve kemik olarak kalmazlar ama" diye cevap vererek susturdu ama Stannis'in onu seviyor oluşundan iş "bende çocuktum, senin gibi çok sorularım olurdu"ya bağladı.

Bran'ı gördük sonra ağaca dokunup hem geçmişten hem de gelecekten kesitler görerek hedeflerini belirledi. Bakalım boş boş dolaşmış mı olacak yoksa Arya tarzı bir şeyler görebilecekmiyiz Bran'dan.


Gelelim düğün sahnesine. Joffrey'nin her zamanki gibi sululuklarıyla, piçlikleriyle ileryen bir düğündü Zaten bunları herkesin beklediğini düşünüyorum hem izleyiciler olarak hemde aile erkanı olarak. Yani bu tavırlar kimseyi şaşırtmadı. Bu bölümde birde şu dikkatimi çekti bol bol laf sokma, gider yapma vardı. Cersei ve Tywin'e Oberyn Martell, Jaime'e Pod "takma elin som altın mı?" Loras'a gider yaparken kontradan "sende evlenemeyeceksin", Joffrey'e Tyrion. Cersie, Jaime'e yakınlığından dolayı Brienne'ı çok kıskanıyor. Cücelerin savaşı canlandırdığı bölümde Joffrey'nin nasıl bir pislik olduğunu görebiliyoruz. Zaten bundan öncede bir çok kez görmüştük.

Joffrey'nin ölümünü çoğu yerden okuduğum için düğün boyunca nasıl ölecek diye bekledim. Oberyn elinden kılıcı alıp gırtlağınımı kesecek, ihtimali çok az olsada Sansa artık dayanamayıp birşeyler mi yapacak, Tyrion o laflara kontrayla karşılık versede bir atraksiyon gerçekleştirecek mi?, Khaleesi Daenerys ejderha ve lekesizler ordusuyla baskın mı yapacak, Arya'yı bile düşündüm :) Kimse beğenmemiş zehirlenerek ölümünü, daha vahşice öldürülmesi gözlerinin oyulması vs gibi sadistçe şeyler düşünenler var. Ne gerek var kardeşim, öldü mü? öldü. Daha güzel oldu can çekişerek öldü hemde. Cersie Tyrion'u hedef gösterdi ama apaçık belli adamın hiç alakasının olmadığı. Bronn'un yardımıyla kurtulur gibi. Zaten şaraptan değilde pastadan zehirlendi bence. Çok az ihtimal olsada Cersie, kraliçeliği gitmemiş olacak muhtemelen yeni kralda o ufak çocuk olacak onada istediğini yaptırmaya devam edecek. Büyük ihtimalle ana kız Margaery ve Olenna Tyrell planladı.

3. Bölüm Fragmanı

Yorum Gönder

0 Yorumlar