Game of Thrones 4. Sezon 1. Bölüm (İki Kılıç)



1. bölüm 4. sezonun uzun bir fragmanı gibi geldi bana. Öyle ki Stannis, Melisandre, Greyjoy ve Bran (ve "hodor hodor") karakterlerini göremedik bile. Lannister düşmanı Oberyn Martell diziye yeni soluk getireceğe benziyor. Adam intikam ateşiyle yanıyor. Thenn kabilesi var yeni olarak bu sezonda, tam bir yamyamlar Jon Snow tayfası nasıl başa çıkacak bakalım bunlarla ama o kızın (Ygritte) yardımı olabilir, aşık oldu Snow'a kız. Birde Daario Naharis oyuncu değişikliği var, şimdilik nasıl yansıyacağını kestirmek güç.


Başlangıçta geçmiş olayların kısa bir özetini izlerken Stark'ların ölümünü görmek tekrar üzdü gerçekten. Tywin Lannister Ned Stark'ın kılıcını eritip 2 tane kılıç dövdürdü birini Jaime'ye verdi ama itin götüne soktu adamı "senden artık birşey olmaz" tarzında, diğerini de Joffrey'e verir herhalde düğün hediyesi olarak. Lannister'lar daki en iyi karakter (bana öyle gelebilir, onunda bi intikamı söz konusu olabilir ilerleyen zamanlarda) Tyrion Shae'nin triplerine maruz kalıyor, zaten zorla evlendirildi iki arada bir derede kaldı cücük insan üzülüyor haline :) Tyrion demişken Sansa'nın durumu üzücü ama nebiliyim biraz daha güçlü ve cesaretli olsa (annesi, Arya, ya da Bran gibi)

Targaryen'ler Daenerys ve ordusuyla gümbür gümbür geliyor ve bence kurduğu bu orduyla tahtın sahibi olacaklardır. Yanlız ejderhalar ergenlendik dönemine girmişler, Dragon felaket olmuş kardeşlerinin iki katı anneyede atarlandı. İlerleyen bölümlerde anne çocuk ilişkilerini merak ediyorum. Naharis'in hareketleri Daenerys'in hoşuna gitmiş gibi geldi bana tamamen iyi niyetli bi kadın olduğundan da olabilir ses etmeyişi. Ejderhalar onda da bi sıkıntı çıkabilirler. Margaery Tyrell tüm güzelliğiyle arz-ı endam etti yine, buna da değinmeden edemeyeceğim.

Son olarak Arya için bir şeyler söylemek gerekirse. Neredeyse bütün ailesinin öldürülmesine rağmen dimdik ayakta kaldı ve arkadaşının intikamını aynen onun öldürülüş şekliyle yaparak aldı ve kılıcına (iğnesine) kavuştu artık atı da var. Hound teyzesinin yanına götürecek ama bakalım o sırada neler olacak. Beraber bikaç macera daha yaşayacaklar gibi, belki başka bi şekilde gelişir olayları, Hound'un şovu Arya'nın arkadaşının intikamını alış şekli, şimdilik süper bir ikili oldular.


2. Bölüm Fragmanı

Yorum Gönder

0 Yorumlar