Bu Hafta Vizyona Girecekler - 25 Nisan 2014



The Amazing Spider Man 2 (İnanılmaz Örümcek Adam 2)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Aksiyon, Fantastik, Macera
Yönetmen : Marc Webb
Oyuncular : Andrew Garfield, Emma Stone,  Dane DeHaan, Jamie Foxx, Sally Field
Senaryo : Stan Lee, Alex Kurtzman, Steve Ditko
Yapımcı : Stan Lee, Roberto Orci

2012'de izleyici karşısına çıkan İnanılmaz Örümcek Adam filminde hikayesi bir kez daha başlayan Peter Parker'ın dönüşümünü tamamlayıp Örümcek Adam yeteneklerini elde edişine tanık olmuştuk. Bu filmle birlikte kahramanlığın sorumluluk isteyen zorlu yanlarına şahit olmaya başlayan Parker'ın her günü daha karmaşık, daha yoğun geçiyor. Bir yandan kahramanlığa alışmaya, diğer yandan ise Gwen'le vakit geçirmeye çalışırken sahip olduğu yeteneklerin büyük bir bedeli vardır ve bu bedel kısa bir süre sonra en korkutucu
haliyle karşısına dikilir. New York'u tehdit eden en en büyük tehlikelerden biri olan Electro bir anda ortaya çıkınca Peter Parker'ın şimdiye dek gördüğü en güçlü düşmanını alt etmesi gerekir.
Örümcek-Adam, eski dostu Harry Osborn'un da ortaya çıkmasıyla bütün düşmanlarının ortak noktası olan OsCorp'u keşfetmiş olur. Öte yandan Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapmak için çabalasa da kötü Electro'nun ortaya çıkması ve Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracaktır. Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya yeni ipuçlarıysa Örümcek Adam'ın gidişatını da derinden etkileyecektir.



Chennai Express (Aşk Treni)


Yapımı : 2013 - Hindistan
Tür : Aksiyon, Komedi, Romantik
Yönetmen : Rohit Shetty
Oyuncular : Shahrukh Khan, Deepika Padukone, Satyaraj, Nikitin Dheer, Kamini Kaushal
Senaryo : Rohit Shetty, Yunus Sajawal, Robit Bhatt, Farhad, Sajid, K. Subhash
Yapımcı : Gauri Khan, Ronnie Screwvala

Ailesini küçük yaşta kaybeden Rahul’u büyükannesi ve büyükbabası büyütmüştür; ömrü onlara ait olan Y.Y.Mithaiwala adlı pastanede geçmiştir. Büyükbabası 100. yaş gününü kutladıktan kısa bir süre sonra hayata veda eder. Rahul bu olaydan sonra, Goa’ya gitmeye karar verir ve bunu büyükannesine anlattığında yaşlı adamın son vasiyeti ile karşılaşır. Büyükbaba öldükten sonra küllerinin bir kısmının Ganj Nehri’ne diğer kısmının ise Hindistan’ın diğer ucunda yer alan Rameswaram’a dökülmesini istemiştir. Şimdi büyükannesi küllerin Rahul tarafından Rameswaram’a dökülmesini ister. Rahul’un arkadaşları ile birlikte çıkacağı tren yolculuğu da böylece başlamış olur.



Mutlak Adalet

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Hüseyin Eleman
Oyuncular : Bülent Çolak, Bihter Dinçel, Ozan Akbaba, Didem Soydan, Yerkan Kahraman
Senaryo : Hüseyin Eleman
Yapımcı : Ceyda Azman

İzmir´de yaşayan Metin, ailesiyle sakin bir hayat süren başarılı bir öğretmendir. Her gün olduğu gibi işten eve döndüğünde tüyler ürpertici bir manzarayla karşılaştığında hayatı altüst olur. Evlerine hırsız girmiş, karısına tecavüz edilmiş, kızı ise ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu manzarayla karşılaştığında hırsızlardan birini yakalayabilip öldürür. Cinayet suçlamasıyla girdiği hapiste cezasını çeker ve çıktığında paramparça olan ailesini yeniden bir araya getirmek için çabalamaya başlar. Kızı Ece yetiştirme yurduna gönderilmiş, eşi Bahar ise psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Hapishanedeki arkadaşı Orhan Baba'dan gelen yardımla iş bulur, ev tutar ve hayatı normale dönmeye başlar. Ancak kısa bir süre sonra evlerine giren diğer iki hırsızın delil yetersizliğinden serbest bırakıldığını öğrenmesiyle hayatı tekrar kabusa dönüşür. Şimdi yapması gereken şey hayatını mahveden bu adamları bulup yaptıklarını itiraf ettirerek tekrar hapishaneye gönderilmelerini sağlamaktır.



Tengo ganas de ti (Sensiz Olmaz)
I Want You (Seni İstiyorum)

Yapımı : 2012 - İspanya
Tür : Dram, Romantik
Yönetmen : Fernando González Molina
Oyuncular : Mario Casas, Maria Valverde, Clara Lago, Nerea Camacho, Diego Martín
Senaryo : Ramón Salazar
Yapımcı : Mercedes Gamero

Birkaç seneliğine Londra'ya taşınan Hache, Barcelona'ya döndüğünde hiçbir şeyi bıraktığı gibi bulamaz. Kendisi de dahil olmak üzere birçok şey değişirken, aynı kalan tek şey Babi'ye duyduğu aşktır. Ne var ki Babi bu süreçte hayatını yeniden inşa etmeye koyulmuş ve başka biriyle nişanlanmıştır. Bunu öğrenen Hache de böyle bir karar alır ve arkadaşları, işi ve çevresi olmak üzere her şeyi değiştirmeye başlar. Gin isimli kendine oldukça benzeyen bir kadınla tanışır ve aralarında uyumlu bir ilişki başlar. Ancak bir partide karşılaştığı Babi, onu şaşkına çevirir ve aklını karıştırır. Hache artık hiçbir şeye ya da hiç kimseye inanmadığı bir döneme girmiş; zamanını ise güçlü olmaya çalışarak geçirmeye başlamıştır.



The Zero Theorem (Sıfır Teorisi)

Yapımı : 2013 - ABD, Romanya
Tür : Bilim Kurgu, Dram, Fantastik
Yönetmen : Terry Gilliam
Oyuncular : Matt Damon, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Peter Stormare, Tilda Swinton
Senaryo : Pat Rushin
Yapımcı : Dean Zanuck

Gerçek bir bilgisayar dehası olan Qohen Leth, hapsolduğu işinden ayrılıp eski bir şapelin yıkıntıları içerisinde içine kapanık, yalnız bir hayat sürmeye başlar. Bu tek kişilik hayatındaki tek uğraşı Yönetim tarafından kendisine verilen gizlice projeyi yürütmektir. Yönetim, yaşadığı yere 'Sıfır Teorisi' adlı teorinin varlığını kanıtlaması için özel bir bilgisayar sistemi ve programı kurar; eğer başarılı olursa da hayatın anlamsızlığını kanıtlamış olacaklardır. Saatlerce çalışmasına rağmen başarılı olamayan Qohen, Bainsley adlı çekici bir kadının hayatına dahil olmasıyla iyice delirmenin eşiğine gelir. Üstüne Bob adlı genç bir adamın projeye dahil olması işleri iyice tuhaflaştırır. Monty Python and the Holy Grail, Brazil ve Twelve Monkeys gibi sevilen yapıtların yönetmeni Terry Gilliam'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis ve Tilda Swinton paylaşıyor.



Lal

Yapımı : 2013 - Türkiye
Tür : Dram.
Yönetmen : Semir Aslanyürek
Oyuncular : Erkan Can, Gürkan Uygun, Emre Altuğ, Feride Çetin, Asiye Dinçsoy
Senaryo : Semir Aslanyürek
Yapımcı : Yusuf Aslanyürek

Yıl 1974, ufak bir Antakya köyünün sıkıntılı sıcağında henüz on dört yaşlarında iki çocuğun zorlu ve macera dolu yolculuklarının başlangıcına tekabül etmektedir. Diğer çocukların aksine oyun oynayıp vakit geçirmek yerine farklı heyecanlar arayan iki sıkı dosttan Cemal, büyüdüğünü kanıtlayarak Safiye ile birlikte olmak, Süleyman ise onunla dalga geçen mahalle çocuklarına hepsinden daha cesur olduğunu göstermek için Adana'da “Endişe” isimli filmini çekmekte olan Yılmaz Güneyʼin fotoğrafını çekmeye karar verirler. Çaldıkları fotoğraf makinesiyle yaya halde yola koyulan iki genç, Antakya ile Adana arasındaki vadilerde yürümeye başlayan iki kafadar yol boyunca karşılarına çıkan insanlarla tanışırlar: Komiser Yavuz (Erkan Can), Kaçakçı Cafer (Gürkan Uygun), Faytoncu Cabbar (Emre Altuğ), Çoban Kız (Feride Çetin). Her birinin hikâyesi birbirinden farklıdır ve maceralarının değişmesine neden olur. Bir nevi Yılmaz Güney filmleri arasında günlerce yolculuk eden Cemal ile Süleyman başlarından geçen olaylarla kimisinin hatıralarını canlandıracak, kimisini güldürecek.



Casse-tête chinois (Aşk Bilmecesi)
Chinese Puzzle (Aşk Bulmacası)
Yapımı : 2013 - Fransa
Tür : Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen : Cedric Klapisch
Oyuncular : Audrey Tautou, Kelly Reilly, Cécile De France, Romain Duris, Sandrine Holt
Senaryo, Yapımcı : Cedric Klapisch

Ünlü Fransız senarist-yönetmen Cedric Klapisch, Barselona’da geçen İspanyol Pansiyonu filminden on bir; onun devamı niteliğindeki, Avrupa’da geçen Rus Bebekler filminden sekiz yıl sonra, New York’ta geçen taptaze, enerji dolu, seksi romantik komedi Aşk Bulmacası ile beyazperdeye dönüyor. Kahramanımız Xavier artık kırk yaşına gelmiş ve henüz boşanmıştır. İngiliz olan eski eşi Wendy’nin peşinden, çocuklarının da yaşadığı New York’a gelir; kendine Çin Mahallesi’nde bir ev tutar. Ne var ki, Xavier’nin varoluşsal sorunları sürüp gittikçe, eski aşk meseleleri sökün ettikçe ve hatta Hegel’in hayaleti de ziyarete gelince anlaşılır ki, burada da hayat pek öyle sakin geçmeyecektir.



Dom Hemingway

Yapımı : 2013 - İngiltere
Tür : Dram, Komedi, Suç
Yönetmen : Richard Shepard
Oyuncular : Jude Law, Emilia Clarke, Kerry Condon, Richard E. Grant, Demián Bichir
Senaryo : Richard Shepard
Yapımcı : Jeremy Thomas

Dom Hemingway'in sicilinin temiz olmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz! Ancak o birlikte çalıştığı suç ortaklarını polise gammazlamayacak kadar da sadık bir çalışma arkadaşı! Sırf bu yüzden hapislere düşen ve 12 yıllık cezaya mahkum edilen deneyimli hırsız Dom Hemingway, mahkumiyetinin ardından özgür kalır. Bir zamanlar tozu dumana kattığı Londra sokaklarına geri döndüğünde ise sokakların değişen çehresine tanık olur. Eski hesapları kapatıp suç dünyasına veda etmeyi ve kendisine yabancılaşan kızıyla arasını düzeltmeyi dileyen Hemingway için yeraltı dünyasından uzaklaşabilmek zannettiği kadar kolay olmayacak.



The Fall from Eden (Cennetten Kovulmak)
Derbuyina Ji Bihuşte

Yapımı : 2013 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Ferit Karahan
Oyuncular : Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin, Gülistan Acet, Bünyamin Kavrut, Jülide Kural
Senaryo : Ferit Karahan, Serdar Temel

Emine İstanbul'da doğup büyümüş, 24 yaşında bir kadındır. Daha çok kaçak Kürt işçilerin bulunduğu bir inşaatta elektrik mühendisi olarak çalışmaktadır. Ancak abisinin PKK tarafından öldürülmüş olmasından ötürü onlara karşı son derece soğuk ve düşmanca davranmaktadır. Bir gün inşaatta meydana gelen bir iş kazası sonucu Emine'ye karşılıksız bir aşk besleyen Kürşat adında bir işçi hayatını kaybeder. Kürşat'ın cesedinin sahipsiz kalmasının ardından Emine, Kürşat'ın memleketi Muş'a gitmeye karar verir. 
Ayşe ise Muş'ta yaşayan 8 yaşında küçük bir kız çocuğudur; tüm hayali bir şekilde İstanbul'a gidip orada yaşamaktır. Büyük abisi JİTEM tarafından öldürülmüş, diğer kardeşleri dağa çıkmıştır. Birbirinden çok farklı şartla yaşayan, çok farklı değer yargıları olan bu iki insanın yolları aslında hiç taraf olmadıkları çatışmalarla kesişecektir.
Ferit Karahan'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Cennetten Kovulmak, 2013'te Altın Portakal Film Festivali'nde yarıştı.



Jungle Shuffle (Ormanda Karmaşa)

Yapımı : 2014 - GüneyKore, Meksika
Tür : 3 Boyutlu, Çizgi
Yönetmen : Taedong Park
Oyuncular : Rob Schneider, Drake Bell, Fred Tatasciore, Debra Wilson, Amanda Troop
Senaryo : Johnny Hartmann

Manu ve Sacha Meksika yağmur ormanında yaşayan iki küçük rakundur. Birbirlerine de oldukça aşıklardır! Tek problem Sacha kabile reisinin kızıdır ve Manu de koca bir ortalık karıştırıcıdır. Manu’nun büyük yaramazlığı sonucu kabilenin en kutsal heykeli kırılınca kral Manu’yu  ormanda yaşaması için kabileden sürer.
Bir gün Sacha kaçak avcılar tarafından yakalanınca Manu Prenses rakunu kurtarmak ve kendini kabileye affettirmek için büyük bir maceraya atılır.




The Lunchbox (Sefer Tası)

Yapımı : 2013 - Hindistan, ABD, Almanya, Fransa
Tür : Dram ,  Romantik
Yönetmen : Ritesh Batra
Oyuncular : Irfan Khan, Lillete Dubey, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith
Senaryo : Ritesh Batra
Yapımcı : Irfan Khan, Marc Baschet

Mumbay, mucizeler kentidir... Bu dev kentte her gün 160.000 sefertası evlerden alınıp işyerlerine dağıtılır, akşamüstleri de aynı şekilde toplanır. Mutsuz ev kadını İla'nın, ilgisiz kocasını heyecanlandırmak ümidiyle denediği tarifler, özene bezene hazırladığı sefertasları yanlışlıkla, emekliliğini iple çeken yalnız Saajan'a ulaşır. İla ile Saajan birbirlerine böylece ufak notlar iletmeye başlarlar. Hayallerin katili bu dev kentte ikisi de bir yudum umut bulur sefertaslarında. Birbirlerini gerçekten hiç görmeseler de yaşam düzenlerini tehlikeye atmayı göze alarak sefertasları üzerinden olağanüstü bir ilişkiye girişirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar