Türkiye'nin protesto kültürü ve Olaylar.

Türk milleti maalesef çok çabuk galeyana gelen bir millet. Önlerine Atatürk ve Türk Bayrağını koy hiç bir şey sorgulamadan onun peşinden gider, ne için toplanıldığı nereye doğru gidildiği önemli değildir o saatten sonra. O yüzden senelerce Atatürk ve Bayrak, kitleleri yönetmek adına farklı amaçlar için kullanılmış.

Aynı durum Allah kitap adı kullanılarak yapılıyor şu an bizi yönetenler tarafından. Yani ikisinin ortası hiç bir zaman olmadı. bir çok Hükümet geldi gitti ama hiç bir zaman ikisinin ortası olmadı. Hem Atatürk'ün ilkelerini fikirlerini savunup, hemde namaz kılıp Kuran-ı Kerim okuyamazsın, ya Atatürkçü olacaksın yada dindar olacaksın.

Bugünkü durum ise; Hükümet yanlısı olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrılmış bir millet var. Hükümet yanlısı olanlar genelde dindar ve muhafazakar olduğunu idda eden kısım. Hükümet yanlısı olmayan ve karşıt görüşte olanlar ise; Atatürkçü, açık görüşlü, aydın olduğunu idda eden kısım.

Bu bölünmeden fayda sağlayan kısım ise; yasadışı örgütler ve Türkiye'nin daha çok bölünmesine ön ayak olmak isteyen kısım. Bunlara örnekler; DHKP-C, PKK başta olmak üzere bellli başlı yasadışı örgütler.

[b]Benim görüşüm[/b]; Milletimizin düşmanımın düşmanı dostumdur zihniyetinden kurtulması, Gerek Gezi olaylarındaki tutum gerek geçtiğimiz günlerde ve dün yaşanan olaylarda gördüğümüz amacını dışında gelişen olaylar, yukarıda yazdıklarımı destekler nitelikte.

[b]Gezi olayları[/b]
[i]Ekonomik ve maddi yönleri[/i]
Olaylar sürecinde, olayların meydana geldiği ilçelerdeki esnafın durumu ve evine ekmek götürmek için çalışan insanların durumu. günlerce esnaf iş yapamadı veya dükkanını açamadı. Öte yandan olayların olduğu ilçelerde çalışan veya oturan insanların olaylar yüzünden evine barkına gidememesi gibi durumlarla karşılaştım.

Bir diğer örnek ise kamu malına anormal bir zarar söz konusu, verilen hasarın yine biz millettin ödediği vergilerden karşılanması.


[i]Nedenleri[/i]
3 - 5 tuzu kuru sanatçının ve aile ev kavramı olmayan üniversite öğrencisinin ön ayak olmasıyla ve medyanın poh pohlamasıyla gelişen hükümet karşısı görüşlerin birleşmesi sonucu ortaya çıkan olaylar.

Berkin'in Cenazesi ve olaylar.

Yasadışı örgütlerin provoke etmesi çıkan olaylar. Ekmek almaya gittiği idda edilen bir çocuk. DHKP-C bürolarında vakit geçirdiği görülen bir çocuk. Buradaki en önemli olay ve atlanan olay, Yasadışı örgütlerin artık liselere kadar girmesi olayıdır. Bu konuda Velileri uyarmak istiyorum, çocuklarınızın kimler ile arkadaşlık yaptığına dikkat edin.

Not; yazılanlar tamamen benim görüşümdür.
Not 2: Hükümet sempatizanı değilim.
olaylar vs

Yorum Gönder

0 Yorumlar