Türkiye Kupası: Kötü Futbol, Kötü Skor




Türkiye Kupası maçlarında rotasyona giden Mancini bu maç rotasyondan çok taktiksel değişime gitmiş. Burak'ın sağ taraf çekip Umut Bulut'u ileri çekmiş. 4-5-1 gibi bir diziliş vardı sahada, rotasyon olarak ise kardoya Burdisso'yu ilave etmiş. Burdisso da kadroda olduğunu göstermek istedi ve daha maçın başında çok büyük bir hata yaptı, Muslera'ya atmak istediği pas kısa düştü ve Bursaspor forveti kaleciyle karşı karşıya kaldı. Pozisyonda büyük bir kalecilik örneği gösteren Muslera yetişemeyeceği topa çıkmayıp, kalesinde kalıp açı kapatmayı tercih etti. Herkes Bursaspor'un karçırdığı pozsiyonu konuşurken, sağ taraftan Burak'ın(!) pasına sneijder çok güzel bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Maçın başında iki takımda çok net pozisyonlar buldu Bursaspor atamazken, Galatasaray bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi. Erken gelen gol akıllara Galatasaray'ın ligte attığı 6-0'lık maçı akıllara getirdi. Maçında devamında 34. Dakikada veremediği penaltıyı 40.dakikada veren hakem Galatasaray'ın 2-0 öne geçmesini sağladı



İkinci yarıda Bursaspor golle başladı. sağ taraftan yapılan ortada 1,75'lık Volkan Şen bomboş kaldı, çok güzel bir kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Golden sonra daha etkili olan taraf Bursaspordu. Devre arasında neden değişiklik yapmadı bilmiyorum ama 55. dakikada belkide maçın en kötü oyuncusu olan Burdisso'nun yerine Semih Kaya'yı aldı. Bu değişikliğin pek bir faydası olmadı, Bursaspor etkili oynamaya devam etti. Orta sahası iyice düşen Galatasaray rakibi önde karşılamakta zorlandı, Bursaspor orta sahayı kolay geçip üst üste pozisyonlar buldu. Bursaspor'un bu kadar etkili oyununa Galatasaray Burak ile cevap vermek istedi. 75. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Burak topu kalecinin üstüne isabet ettirdi dönen top tekrar önüne düşmesine rağmen ikinci vuruşuda auta gönderdi.

90. Dakikada ise Antalyaspor maçında yediğimiz golün benzeri bir gol yedik. Baş rolde Semih ve Telles vardı. Semih kaleciyle karşı karşıya kalan Bursasporlu oyuncunun sutunu bloke etmek için yerden müdehale etti, seken top Telles'e çarptı ve yine Bursasporlu oyuncunun önünde kaldı. Çok güzel bir vuruş yapan Bekir durumu 2-2'ye getirdi.

Maç bitişinde zaten boş alan tribunlerden yönetim istifa sesleri yükseliyordu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar