Sonunda Mancini

Bunca Motivasyona rağmen sadece 90. dakikada saçma sapan bir pozisyon bulabilen bir Galatasaray izledik dün. Deplasmanda alınamayan puan ve kötü futbolu gördükten sonra bu sonuç çok normal., kendi evinde en kötü 3 gol atabilen bir takım deplasmanda nasıl bu kadar kötü oynayabiliyor anlamak gerçekten güç. Galatasaray taraftarı ise 18 Mart Çanakkale münasebeti ile gaza gelip bu maçı alacağımızı düşündü ama gerçek hayatta olaylar gaza gelmekle olmuyor maalesef.

Mancini'yi geldiği günden süper ligin 2. yarısının başına kadar eleştirmenin doğru olmadığını yazmıştım çünkü kendi kurduğu takımın başında değildi adam. Devre arasında ise gerekli transferleri yaptığını düşündü kendince(!) ama getirdiği hiç bir oyuncuyu Türkiye Kupası maçları hariç oynatmak istemedi. Telles hariç yeni transferlerin hiçbirine şans vermedi, sürekli oynattığı Telles ise zaten Terim zamanından beri istenilen bir oyuncuydu yani Mancini'nin direk istediği bir oyuncu değildi, Telles için Terim'in mirası diyebiliriz. Veysel Burdisso, Ontivero, Bucaspordan alının Umut'a hiç şans verme gereği duymadı.




Mancini'nin ikinci beni şaşırtan olayı ise sürekli kadro rotasyonuna gitmesi. Belki Türkiye liginde yabancı sınırının olması nedeniyle bunu yapmak zorunda fakat Türk oyuncular içinde bu rotasyonu çok sık yapmakta Mancini, Yekta - Ceyhun rotasyonunun sık olması buna bir örnek olabilir.

Takımda bir diğer sorun ise Oyuncuları pozisyonu dışında farklı pozisyonlarda oynaması. Burada Telles istisnası var tabiki, Telles defansif anlamda çok zayıf bir oyuncu yani sol bek vazifesini yerine getiremiyor bir sol açık edasıyla oynamak istiyor ve öyle oynuyor yani başlı başına bir sol bek demek mümkün değil. İzlediğim çoğu maçında ileri çıkıp geri gelmiyor ve sürekli ileride oynamak istediğini gösteriyor. Telles'in böyle oynaması takıma fayda sağlıyor Mancini de zaten Telles'i öyle oynatıyor. Yani Galatasaray'ın sol bek sorunu hala devam ediyor. Tellesin arkasına ya Hakan Baltayı koyuyor, Telles sol bek pozisyonunda olduğu zaman ise ya stoperler yardıma geliyor yada Melo - Selçuk ikisinden biri  yardıma gelen isim oluyor, Sol tarafı koridor gibi kullanacak komple bir sol bek değil Telles.

Bu istisnanın dışında zaten forvette faydasız olan Burak'ı kanatlara çekmek, Mourinho'nun on numara olarak ilk 3. sırada gördüğü Sneijder'i kanatlara çekmek, gibi çok büyük hatalar yapıyor. İki stoperin sürekli değişmesi o stoperlerin arasında olması gereken uyumu zorlaştırıyor, örnek vermek gerekirse Uche Högh ikilisinin muazzam uyumunu gösterebilirim. Sürekli rotasyon takıma zarar verdiğini düşünüyorum.

Son paragrafta yazdığım büyük hataları yapan Galatasaray'ı yakalayan Anadolu takımları en kötü beraberliği almayı başarıyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar