#ALKOLyasaklansin

Twitterda #alkolyasaklansin hastagı trende girmiş. Bende yorum yapayım bencede yasaklansın. Şimdi beni direk yobaz ilan edenler olacak, bunu yapmadan önce yazdıklarımı okumalısınız. Gece sokağa çıkmayanlar alkolun neden yasaklandığını sorguluyor. Her gece bir meyhaneye gidin ve bakın, insanlar
 nasıl kendine ve başkalarına zarar veriyor. Adam içiyor yan masaya, ön masaya, arka masaya sarkıyor, belki o masada insanlar alkol almıyor? belki o hareketten rahatsız oluyor?(rahatsız olmaması mumkun değil). Yani yasaklanmasın diyenler direk kendi çercevelerinden bakıyorlar. İnsanlar belki 40 yılda bir alkol alıyoruz, onuda bizim elimizden almaya çalışıyorlar gibi düşünüyor. Yada kendi halinde içen adamlar bunu düşünüyor fakat anlattığım gibi herkes öyle değil. Onu geçtim çok alkol alıp içkili mekanlarda çalışan insanları saatlerde bekletiyorlar, çünkü alkol alınca insan zaman kavramını kaybediyor. Aslında zevk aldığını sanıyorlar ama öyle değil işte, kendilerine zarar veriyorlar. Arkadaşlarının yanında dublenin dibine vurup çıkarken tuvalette kusan insanlar gördüm. Burada anlattığım en azından yasaklanması yerine özendirilmesini önlemek.

Şu aralar efes pilsen tüm ortaköy sahili neredeyse satın aldı. Olağan üstü bir yatırım var şuan orada. Belki görmüşsünüzdür, sokaklardaki tüm dükkanların tenteleri değişti, dükkanların önüne tezgahlar yapıldı. Semtte bulunan tüm tekel bayilerine piyasaya yeni sürdükleri bomonti birasıni bedelsiz olarak verdiler ve tekellerin tüm camekanları bu biralarla dolduruldu. İşte dediğim bu. Asıl bunu engelleyebiliyorsan başarılısın, yani yasaklamak çözüm değil.

Yorum Gönder

0 Yorumlar